Γίνεται⁉️ Και βέβαια‼️
Η πρακτική της λευκής οινοποίησης ερυθρού σταφυλιού είναι παλιά και πολύ γνωστή σε όλες τις χώρες που ασχολούνται με την παραγωγή κρασιού.
Μα πως 
Το χρώμα των σταφυλιών βρίσκεται εξολοκλήρου στη φλούδα ενώ το εσωτερικό τους-η σάρκα τους δηλαδή, είναι λευκή. Όσο χρόνο ο μούστος παραμένει με τα φλούδια του σταφυλιού, χρωματίζεται και ανάλογα. Λίγες ώρες παραμονής μας δίνουν ροζέ κρασιά ενώ περισσότερες μας δίνουν κόκκινα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πολύτιμες ανθοκυανίνες δηλαδή οι χρωστικές που βρίσκονται στη φλούδα των σταφυλιών, διαλύονται μέσα στο μούστο δίνοντας το επιθυμητό χρώμα.
DIY Το οποίο βλέπουμε ιδίοις όμμασι, όταν στύψουμε τις ρόγες ενός κόκκινου τσαμπιού. Ο χυμός είναι διάφανος!
Τις διαφορές ενός κόκκινου από ένα λευκό κρασί της ίδιας ποικιλίας, πέρα από το χρώμα, τις καταλαβαίνουμε τόσο στο άρωμα όσο και στην γεύση. Έτσι απολαμβάνουμε κομψά λευκά κρασιά, πιο ελαφριά και φυσικά χωρίς τανίνες.
Οι γνωστοί σε όλους μας αφρώδεις οίνοι Champagnes από την Καμπανία της Γαλλίας παράγονται με τη συγκεκριμένη τεχνική.
Δοκιμάστε τα!!