
Ετοιμάζεις κοτόπουλο tandoori και αναρωτιέσαι με τι κρασί να το συνδυάσεις… Θέλεις εξισορροπητικά δροσιστική οξύτητα και επίγευση που επιμένει. Κοιτάς στο σωστό σημείο!
Ο Μεσενικόλας στην Καρδίτσα είναι ένα μικρό χωριό προικισμένο με μία αναπάντεχη κληρονομιά-ένα γοητευτικό παραμύθι. Ξεκινά με τον ερχομό του Monsieur Nicolas, ενός Φράγκου ευγενή που βρέθηκε στην περιοχή το 1455. Μαγεμένος από το τοπίο, έστησε τη νέα του ζωή, φέρνοντας μαζί του τη γαλλική οινική κουλτούρα και την αγάπη του για την καλλιέργεια της αμπέλου.Αυτή τον οδήγησε στο να αναπτύξει συστηματικά την αμπελουργία στην περιοχή και να αναδείξει την τοπική ποικιλία «Μαύρο Μεσενικόλα», που ευδοκιμούσε από την αρχαιότητα.
Κάτω από τη "μητρική» σκιά των Αγράφων", με το χαμηλό υψόμετρο και τα πρόσφορα εδάφη, τα αμπέλια μεγαλώνουν ήρεμα. Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, μεταμόρφωσε σιγά σιγά σε ένα παράδεισο όλο το Θεσσαλικό κάμπο. Είναι η «αύρα» της που φροντίζει τα αμπέλια όλο το χρόνο αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο τα χαρακτηριστικά των ντόπιων ποικιλιών.