
Ένα πολύπλοκο γαστρονομικό ροζέ!!
Τα κομψά αρώματα των εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με την έντονη μυρωδιά κόρας φρεσκοψημένου ψωμιού πλαισιώνονται απο την φρεσκάδα του τριανταφύλλου και της καραμέλας. Στρογγυλή αίσθηση στο στόμα που εξελίσσεται σε δομή και όγκο.
Tο 2007 ο Παναγιώτης Τσίτσας, Αιγιώτης από αγροτική οικογένεια της περιοχής, φυτεύει τον αμπελώνα ΡΙΡΑ. Καλλιεργούνται 15 περίπου λευκές και ερυθρές, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες και το αμπέλι είναι γραμμικό σε σχήμα Guyot. Περιμετρικά υπάρχουν πολλά ελαιόδεντρα, άφθονα σύκα και ρόδια. Στη ΡΙΡΑ πιστεύουν ότι το καλό κρασί οφείλει να είναι προσιτό σε όλους, χωρίς εξεζητημένη εμφάνιση, περιττά λόγια και ακριβή τιμή.