
Η πιο διαδεδομένη και περισσότερο καλλιεργούμενη ποικιλία του πλανήτη σε προδιαθέτει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα μπροστά στο τζάκι. Σαρκώδες και συμπαγές στο ποτήρι, ξεδιπλώνει την πολυπλοκότητά του όσο περνάει η ώρα. Θέλεις κ εσύ ένα ποτηράκι;
Ο Κωνσταντίνος Τσώλης ξεκίνησε την επιχείρηση αυτή το 1993. Οι εξαιρετικές τοποθεσίες των αμπελώνων στους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας, και η πολύ επικεντρωμένη οινοποιητική προσέγγιση έδειξαν από τις πρώτες κιόλας σοδειές, πως ο Τσώλης ήταν ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στον χώρο του ελληνικού κρασιού. Η ποιότητα των κρασιών βελτιώθηκε περαιτέρω όταν το 1999 ο Φίλιππος Κούκης ανέλαβε τα ηνία ως επικεφαλής οινοποιός. Το οινοποιείο διατηρεί περίπου 200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων.