Δωρεάν αποστολή άνω των 95€
Παγκράτι 211 - 42 08 182
0
0,00 €
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
kladeutis_refosco_ileias

Ο ασκός του κλαδευτή
Refosco-Μαυροδάφνη-Αυγουστιάτης Ηλείας

Διαθεσιμότητα προϊόντος: Διαθέσιμο

33,00 €
Μέγεθος
Ποσότητα

Γιατί το αγαπάμε?

Ήρθε η ώρα για ένα ταξίδι στο χρόνο...Δοκιμάσε το Refosco και την Μαυροδάφνη αλλιώς...Ξεχνάμε τα σιροπιαστά και τα γλυκά του κουταλιού και δοκιμάζουμε ένα κρασί ογκώδες, με βοτανικές τανίνες, φρουτένιο στόμα και πικάντικη «πικράδα» στο τελείωμα.

Η ίδρυση του κτήματος ανάγεται στο έτος 1864, όταν ο Θεόδωρος Μερκούρης, κοσμοπολίτης και ιδιαίτερα ικανός επιχειρηματίας με δράση στη Βόρεια Ιταλία και κυρίως στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αγόρασε από παραχώρηση εθνικών γαιών τις εκτάσεις που στη συνέχεια αποτέλεσαν το Κτήμα Μερκούρη. Ακολουθεί, λίγα χρόνια αργότερα, η εγκατάσταση του πρώτου αμπελώνα με μοσχεύματα της ποικιλίας Ρεφόσκο που εισάγονται από την βόρεια Ιταλία (Friuli).
Στα τέλη του 19ου αιώνα, το κρασί του κτήματος γίνεται αντικείμενο εξαγωγής στην Ευρώπη. Καίκια της εποχής αράζουν από καιρό σε καιρό στο μικρό όρμο του κτήματος για να φορτώσουν τα γεμάτα με κόκκινο μπρούσκο κρασί δρύϊνα βαρέλια, με προορισμό το λιμάνι της Τεργέστης.Στο Κτήμα Μερκούρη, από το 1870, καλλιεργείται το αμπέλι και παράγεται ποιοτικό κρασί, μια παράδοση 140 περίπου χρόνων που ξεκίνησε με την ποικιλία Refosco. Αργότερα, στο Ρεφόσκο ή Μερκούρη όπως αυτό έγινε γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, προστέθηκε η σημαντική ποικιλία Μαυροδάφνη και μαζί έδωσαν το πρώτο επώνυμο κρασί, το Κτήμα Μερκούρη.
Σήμερα, τόσο οι ποικιλίες οι οποίες καλλιεργούνται στο Κτήμα όσο και τα κρασιά τα οποία παράγονται από αυτές έχουν διευρυνθεί σημαντικά.

Χαρακτηριστικά

Ποικιλίες σε αναλογία: 60% Refosco 20% Μαυροδάφνη 20% Αυγουστιάτης
Προέλευση: Ηλεία
Παραγωγός: Κτήμα Μερκούρη
Τύπος: Ξηρό
Σώμα: Γεμάτο
Χρώμα: Πορφυρό
Άρωμα: Δαμάσκηνο, μύρτιλο, βύσσινο, λευκό πιπέρι, σοκολάτα
Συνδυάζεται με: Κις λορείν
Alc Vol: 11,5%
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16ºC